Moderátoři: Leoš H, Olda, martin_100

Uživatelský avatar
Tomik
Příspěvky: 4855
Registrován: sob pro 15, 2007 9:31 pm
Bydliště: Praha 10

Příspěvek

spíš si ktomu musíš lehnout :lol: ,já vím :lol: to je lepší radši nadávat a jebat se stím :lol: taky sem to tak u tý mý udělal,než abych si to ulehčil,tak sem se stím sral od zhora :lol:
2x Nissan atleon 210
ned črc 01, 2012 9:27 pm

Uživatelský avatar
Bagi
Příspěvky: 181
Registrován: ned led 16, 2011 4:16 pm
Bydliště: Ostrava

Příspěvek

však já u toho ležel, mám hydraulickou ruku tak jsem si to přizvedl :D , ale ten vlnovec dostat z té trubky byla sranda, když mezi chladičem a trubkou je asi 1-2cm prostoru
pon črc 02, 2012 5:39 pm

Uživatelský avatar
tomycar
Příspěvky: 24
Registrován: pát kvě 09, 2008 6:38 am
Bydliště: Praha-západ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek

Také jsem to dělal samozřejmě od spoda a v mrazu. Dekl ten je dole raz dva. U tohoto modelu by tato gumová hadice od zhora nešla. Není ani vidět. Ale kdo to budete dělat vyndejte si olejový filtr a vznikne kolem místo pro ruce.
pon zář 10, 2012 9:36 pm

gugýto
Příspěvky: 3642
Registrován: pon pro 18, 2006 7:14 pm
Bydliště: Okres HODONÍN

Příspěvek

225 tis. Vizkospojka v háji (šak už je zima :D ) a blbne mě palivoměr. Buď ukazuje jen plno nebo nula :? Při 210 tisíc se sekla motorovka v za Havl. Brodem. Prej je to konstrukční vada. Oprava 2100 kč. žádná hrůza.A ještě při trošku blbne teploměr vody. při zapnutí topení šplhá k vyšším teplotám,reaguje aj se světlama atd. Jinak nic no :wink:
Rozvážet a Loupat
Cibka Express.
sob zář 15, 2012 12:50 pm

Uživatelský avatar
tomycar
Příspěvky: 24
Registrován: pát kvě 09, 2008 6:38 am
Bydliště: Praha-západ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek

Co je to Vizkospojka? Palivoměr taky blbne má místo kde ukazuje uplnou nulu a pak po odjetí třech litrů zase jede. Měl jsem to venku a přešoupal se poťák ve čtvrt nádrži paliva. Nechal jsem to a zvykl jsem si. Jinak to jde.
sob zář 15, 2012 8:59 pm

Uživatelský avatar
Tomik
Příspěvky: 4855
Registrován: sob pro 15, 2007 9:31 pm
Bydliště: Praha 10

Příspěvek

viskospojka je ta vrtule u chladiče,je vtom zalisovanej parafín.
vrtule se otáčí volně,když se chladič ohřeje tak se vrtule sepne na tvrdo a točí se z otáčkama motoru

jinak guga,ta visko stojí docela nějákej peníz,a když to špatně funguje,tak to nemusí vždycky bejt vadnou viskospojkou
2x Nissan atleon 210
ned zář 16, 2012 1:18 am

Uživatelský avatar
tomycar
Příspěvky: 24
Registrován: pát kvě 09, 2008 6:38 am
Bydliště: Praha-západ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek

Aha, tak to dík za vysvětlení, že to tak funguje vím a znám, ale z toho názvu mne to nějak netrklo. Nevíte někdo, jak se dá přištelovat spojka, aby více zabírala. Nahoře na převodovce je takový svorník a končí čtyřhranem, ale neviděl jsem to zatím uvnitř, tak to nechci ladit. Jinak u starých typů jsem dělal spojku sám u osobáků hodněkrát, ale nerad dělám pokusy. Manual nemohu nikde sehnat. Potřeboval bych aby spojka trošičku víc zabírala, při zpátečce mne vždy zadrnčej zuby a při řazení v kopci naložen, také cítím, že to chce aby trochu víc zabírala. Nemáte někdo možnost originál montážního manualu, zaplatím.
ned zář 16, 2012 7:18 am

Uživatelský avatar
tomycar
Příspěvky: 24
Registrován: pát kvě 09, 2008 6:38 am
Bydliště: Praha-západ
Kontaktovat uživatele:

špatně se ohřívá cummins

Příspěvek

Ahoj chlapi, přijde mne, že se mne od začátku moc špatně ohřívá. Po 10 minutové jízdě šáhnu na trubky k chladiči a jsou studené, tak že termostat asi ne, ale na teplotě 80c jsem tak po 20km. Je dlouho zima.
Jak se ohřívá vám? Jinak po čtyřech letech počítána spotřeba na kontajnerce je 19,8L/100. Spojku už jsem přitáhl tím zmiňovaným šestihranem o 1 otáčku a řadím jak lusk. Nevíte někdo nějakou dobrou prodejnu u Prahy západ na díly? Ve Vítkovický čekám na dekl pod motor už tři týdny.
sob říj 13, 2012 7:06 am

Uživatelský avatar
kime
Příspěvky: 96
Registrován: pon úno 15, 2010 9:08 am
Bydliště: Praha

Příspěvek

tomycar
Čau,mrkni se na hadičku od nádobky na chladící kapalinu jestli tam je takovej entý oný bazmekt :D
Plastová bílá průtoková krabička asi 4cmx3cm. Maj to starší Déčkový daewoo avie s aviatickým motorem. Moje nová E5 cummins to neměla a na trase Vysočany-Stodůlky a zpět a zase na Stodůlky a už to začalo topit. Po 2hodinách docela vopruz. Nejdřív mi dvakrát měnily termostat a pak zkusily dát ten bazmekt a po 3-4km si topím
sob říj 13, 2012 7:31 pm

Uživatelský avatar
Bagi
Příspěvky: 181
Registrován: ned led 16, 2011 4:16 pm
Bydliště: Ostrava

Příspěvek

Já mám D90 a taky stačí tak do 10 km a hřeje. Hen ten ony bazmekt tam mám a to mám cumminse.
sob říj 13, 2012 8:37 pm

Uživatelský avatar
kime
Příspěvky: 96
Registrován: pon úno 15, 2010 9:08 am
Bydliště: Praha

Příspěvek

Tak v tom případě mi vysvětli,proč mám tak skvělej unikát....? Proč by to nedaly zrovna mě? Ikdyž u avie mě to už ani nepřekvapuje. :wall:
sob říj 13, 2012 10:25 pm

Uživatelský avatar
Tomik
Příspěvky: 4855
Registrován: sob pro 15, 2007 9:31 pm
Bydliště: Praha 10

Příspěvek

asi to tam už někdo předtím doplnil :wink:
2x Nissan atleon 210
ned říj 14, 2012 8:46 am

Uživatelský avatar
Bagi
Příspěvky: 181
Registrován: ned led 16, 2011 4:16 pm
Bydliště: Ostrava

Příspěvek

Tomík, já ji mám funglovku v roce 2005 :housle:
ned říj 14, 2012 8:57 pm

mikac
Příspěvky: 414
Registrován: stř led 07, 2009 7:25 pm
Bydliště: Valašské klobouky- Lipina
Kontaktovat uživatele:

AVIA D75 cummins 170

Příspěvek

Ahoj,

máte někdo zkušenosti s tímto přibližovadlem ? Mám možnost koupit toto auto a je v tom cummins 170 koní,který mě hlavně zajímá. Je to rok 2004 takže už by to mělo mít už i nějakou lepší výbavu. Záměna bude za a31t valník :D máme ješte d75 český motor 85kw,ale to není taky uplně ono.

Díky všem.
Obrázek

LF 45.170 7,5t
LF45.220 12 T
pon srp 25, 2014 11:39 am

martin humplik
Příspěvky: 3
Registrován: stř úno 03, 2016 2:16 pm
Bydliště: partutovice

AVIA D 90

Příspěvek

zdravim jsem tu novy nam problem ze svou avii D90 vyblikava mi tam kod :432 a nemuzu sehnad co ten kod znamena nevite nekdo dekuji za rychlou odpovet
čtv úno 04, 2016 8:21 am

Odpovědět

Zpět na „AVIA“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host