Tolerance je mi jedno, mám doklad, že celkovou překračuji o 365 kg. Pokud chtějí pokutu, měli mne odstavit, převážit a pokutovat. Jednání, že před čtvrt rokem něco, pošlete 18 000, když je náklad zpracován a nelze se bránit neuznávám. Proto sháním právníka. Pokud mi tamní mediální hvězda ukáže, jak písek zakurtovat, budu to dělat. Měřit nepodstatnou hodnotu, která je pro většinu lidí neměřitelná a ještě pokutovat, to se může stát jen v ČR. Všechny sypké materiály vozím na objem, který spočítám na stavbě a hmotnost je pouze druhořadá. Objem spočtu snadno, každá lžíce ho má udaný a od CSPSD jsem dostal rozsáhlou tabulku měrných hmotností materiálů a u producenta si zjistím přesnější údaj a daří se mi na 48t celkové +-500kg.
Hlavně mi jde o to, že tyto váhy váží +-5000kg, jak šlo na Klíčově z displeje vidět. To byl jeden z důvodů, proč tam celou vážní stanici zrušili. Tam mne vážila policie a na přenosných váhách konstatovali, že jsem v toleranci a to vysokorychlostní uváděla celkovou o 5 tun vyšší.
ps, kdo jezdí přes nápravové váhy, tak ví že musí mít rychlost 3-5km v hodině, aby ho to zvážilo a tady se to prý povedlo v cca 50 km/h