Pokec o AETRu, profesních průkazech, pravidlech, zákonech, apod.

Moderátoři: -Ondra-, martin_100, Olda, cuisine, Chomuťák, Pavel Bíteš, mili, Pavel Šebek

Odpovědět
stalinrio
Příspěvky: 273
Registrován: pát srp 22, 2008 10:56 am
Bydliště: Žamberk

Příspěvek

Nic ve zlým, ale ty asi začínáš, viď? Tachograf jede v UTC čase, vždycky to budeš mít "posunutý" v létě o 2h, v zimě o 1h. Vůbec to neřeš, pokud máš správnej čas na displeji tak je všechno tak jak to má být! Žádnej problém kvůli tomuhle čekat nemusíš...
sob kvě 26, 2012 9:39 am

Uživatelský avatar
lumpy5
Příspěvky: 59
Registrován: pát úno 04, 2011 12:55 pm
Bydliště: Banskobystrický kraj

Příspěvek

tak neviem či začínam ale predtým som dva roky jazdil na kolečka, až tento rok som dostal auto na kartu.. len tak ked som robil vždy vytlačok na karte tak sa mi ten čas nepačil že prečo je to prave o 2hod. ked čas sa posuva len o 1hod. ale tak dik za info aspon mozem pokojne spávať :D
sob kvě 26, 2012 1:50 pm

Uživatelský avatar
TACHO.1
Příspěvky: 1734
Registrován: stř črc 29, 2009 11:50 am
Kontaktovat uživatele:

Stalinrio

Příspěvek

to napsal správně. :wink: Dávejte si pozor aby se UTC čas nerozcházel do mínusu a nebo plusu o více jak 20 minut !!!
Pro příklad uvádím, kdy UTC čas je 9.39 hodin a místní čas 12.00 hodin, nebo UTC čas 10.21 hodin a místní čas 12.00 hodin. Za rozdíl o více jak 20 minut zaplatíte pokutu. UTC čas si kontrolujte sami a případně jej můžete o minutu posunout zpět nebo do předu pouze jednou týdně. Při větší odchylce musíte do kalibračního střediska, které UTC čas nastaví správně.
on-line poradenství pro řidiče
https://www.facebook.com/groups/939367739437323/
sob kvě 26, 2012 4:44 pm

stalinrio
Příspěvky: 273
Registrován: pát srp 22, 2008 10:56 am
Bydliště: Žamberk

Příspěvek

Lumpy: Je to proto, že UTC čas je čas na nultým poledníku (Greenwitch - Anglie). Proto už SEČ je o hodinu jiný pásmo (+1h), letní čas je další hodina (+2h)...
sob kvě 26, 2012 4:46 pm

Uživatelský avatar
lumpy5
Příspěvky: 59
Registrován: pát úno 04, 2011 12:55 pm
Bydliště: Banskobystrický kraj

Příspěvek

ok dik za odpovede s tym UTC rozumiem ze sa nesmie rozchadzat o 20 min mne sa aj tak neda cas posuvat po minutach ale len o 20min napr ked ma 10,03 a je original uz 10,05 tak sa mi neda posunut o 2 min ale len o 20 teda na 10,23 alebo 10,43 a potom uz len o cele hodiny
sob kvě 26, 2012 4:51 pm

Uživatelský avatar
TACHO.1
Příspěvky: 1734
Registrován: stř črc 29, 2009 11:50 am
Kontaktovat uživatele:

lumpy5

Příspěvek

Podle toho co píšeš, tak posouváš místní čas a ne UTC. Tam jsi se zjevně nedostal.
on-line poradenství pro řidiče
https://www.facebook.com/groups/939367739437323/
sob kvě 26, 2012 5:52 pm

Uživatelský avatar
lumpy5
Příspěvky: 59
Registrován: pát úno 04, 2011 12:55 pm
Bydliště: Banskobystrický kraj

Příspěvek

:wall: jasne maš pravdu v nastaveniach su 3 možnosti UTC čas Miestny čas a vzhľad displeja tušim ... ja som hovoril o tom miestnom ten sa da posuvať iba po 30min .. už tomu rozumiem.
sob kvě 26, 2012 7:59 pm

Uživatelský avatar
M@HoNNy<cZe>
Příspěvky: 38
Registrován: úte zář 20, 2011 6:25 pm
Bydliště: Brno

Příspěvek

Pánové ahoj, chtěl bych se zeptat? Když mám trvalé bydliště v Hranicíh na Moravě a teď bydlím v Brně tak kde si můžu zažádat o tu kartu? v Brně nebo v místě trvalého bydliště?

Díky moc za odpověď
ahoj
stř čer 06, 2012 7:03 pm

Uživatelský avatar
TACHO.1
Příspěvky: 1734
Registrován: stř črc 29, 2009 11:50 am
Kontaktovat uživatele:

M@HoNNy<cZe>

Příspěvek

V místě trvalého bydliště.
on-line poradenství pro řidiče
https://www.facebook.com/groups/939367739437323/
stř čer 06, 2012 7:11 pm

Uživatelský avatar
M@HoNNy<cZe>
Příspěvky: 38
Registrován: úte zář 20, 2011 6:25 pm
Bydliště: Brno

Příspěvek

děkuji za odpověď tolik km a ještě pěněz kvuli kartě :)
stř čer 06, 2012 7:19 pm

Ton10
Příspěvky: 37
Registrován: úte srp 12, 2008 8:26 pm

Příspěvek

to Tacho: můj mladej si tu digikartu bez problému nechal vyměnit ve Španělsku,tak si myslím,že by to neměl být problém si ji vyměnit u nás kdekoliv,i když naši úřednici na to mohou mít jiný názor
čtv čer 07, 2012 10:23 pm

Uživatelský avatar
michi84
Příspěvky: 465
Registrován: ned dub 06, 2008 10:09 am
Bydliště: Stará Boleslav

Příspěvek

Pravda, znám pár lidí co mají např. český řidičák a anglickou kartu. Ale Roman to myslel všeobecně logicky. Tam kde bydlíš, tak tam si ji nech udělat. Jde o to, že když jsi z Kyjova, tak si nepojedeš dělat kartu do Murcie :lol:
Podle mě by ti ji měli udělat tedy kdekoli....
Scania Touring 2016
Volvo FH500
Volvo FH460
Scania Topline R420
Renault Premium 420 DCi
MB Atego
Praga V3S 2003
pát čer 08, 2012 6:25 am

Urpín
Příspěvky: 245
Registrován: úte bře 15, 2011 3:12 pm
Bydliště: Vysočina

karta

Příspěvek

Tak jsem se ptal v autoškole, že když si udělám profesák tady (v Pelhřimově), jestli mi jej tady i vydají a také digi kartu. NE! Musím si proto zajít tam, kde mi byl vydán řidičák.
Vďaka Tachovi radě , bude profesák jen za "pár korun" :D 38 hodin školení.

Tacho , moc krát děkuji za radu!!!
Při pohledu na motor mne napadlo jediné " chčije a chčije"
pát čer 08, 2012 12:36 pm

Uživatelský avatar
michi84
Příspěvky: 465
Registrován: ned dub 06, 2008 10:09 am
Bydliště: Stará Boleslav

Příspěvek

To je ovšem zase nějaký úřední šiml, neb můj kamarád Dan měl český řidičák a na ten mu vydali v UK digi kartu. Potřeboval ještě samozřejmě nějaké jiné osobní údaje, jako adresu pobytu atd.... ( kdo žije v Anglii tak ví), ale je to tak!

To by mě tedy zajímalo jak to je :-D
Scania Touring 2016
Volvo FH500
Volvo FH460
Scania Topline R420
Renault Premium 420 DCi
MB Atego
Praga V3S 2003
pát čer 08, 2012 1:42 pm

Ton10
Příspěvky: 37
Registrován: úte srp 12, 2008 8:26 pm

Příspěvek

to Michi:trochu naopak-mladej jezdí pod Španělskou firmou a má tam nahlášený pobyt,tak je pro něho lepší si tu kartu vyměnit tam,než aby jel 2500km do ČR
úte čer 12, 2012 5:59 pm

Odpovědět

Zpět na „Legislativní témata“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti