Galerie, downloady, témata, ... jednotlivých uživatelů

Moderátoři: martin_100, Globe, Chomuťák, BajlachVT, tatracyber

Odpovědět
Prouza88
Příspěvky: 3869
Registrován: pon bře 30, 2009 3:29 pm
Bydliště: Znojmo

Re: Prouza88

Příspěvek

Jaky čísla :D Ve čtvrtek už na německo moc nejezdím :think: Dom pak na knop..
Give me a minute and i'm good, if i've got an hour, im great.You give me six months, i'm unbeatable.
sob říj 17, 2020 6:29 pm

Uživatelský avatar
martin440
rumová víla
Příspěvky: 9989
Registrován: sob zář 08, 2007 3:24 pm
Bydliště: irgendwo in Westböhmen-RUM -)

Re: Prouza88

Příspěvek

Prouza88 píše:
sob říj 17, 2020 5:51 pm
Jožo, dát je já, jedu 95 :mrgreen: Hele teď někdy pudu na cejchování, tak už přemejšlím jak vypouštím kola na 2bar :lol:
přijed do plzně a ten blb ti to "nastaví " kokot " 89 s bídou mrdák posranej
auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy http://www.funradio.fr/playfun,
sob říj 17, 2020 8:19 pm

jose rabano
Příspěvky: 4220
Registrován: ned pro 02, 2018 8:31 am

Re: Prouza88

Příspěvek

Raku to ti jede 95kmh po rovine na tempomat?pokud ano,jak to resis s kartou?nasadis levy.plnej,hodinu v kuse treba a mas pak prekroceni rychlosti asi tak 50kratza hodinu?trochu hovadina ne?
sob říj 17, 2020 8:39 pm

Prouza88
Příspěvky: 3869
Registrován: pon bře 30, 2009 3:29 pm
Bydliště: Znojmo

Re: Prouza88

Příspěvek

Jožine :doh: Tacho ukazuje 90, kolik máš nacejchováno ukazuje GPS, mě de s novejma gumama i 93 dle GPS.. Jinak když dám nohu na zem, tak tam mám překročení rychlosti hned :mrgreen:
Give me a minute and i'm good, if i've got an hour, im great.You give me six months, i'm unbeatable.
sob říj 17, 2020 8:48 pm

jose rabano
Příspěvky: 4220
Registrován: ned pro 02, 2018 8:31 am

Re: Prouza88

Příspěvek

Amen.na tachu 90,real 95.to pak musi pasovat vse.spotreba km..rikam,u tebe je vse jinak.dal se radsi neptam.
sob říj 17, 2020 10:20 pm

Prouza88
Příspěvky: 3869
Registrován: pon bře 30, 2009 3:29 pm
Bydliště: Znojmo

Re: Prouza88

Příspěvek

Süd :D

Spotřeba mi ukazuje teď po "opravě" o cca litr vejš než skutečná.. předtím ukazovalo o 20víc :lol:
Km sou k dobru 8)
Give me a minute and i'm good, if i've got an hour, im great.You give me six months, i'm unbeatable.
sob říj 17, 2020 10:34 pm

Uživatelský avatar
martin440
rumová víla
Příspěvky: 9989
Registrován: sob zář 08, 2007 3:24 pm
Bydliště: irgendwo in Westböhmen-RUM -)

Re: Prouza88

Příspěvek

Prouza88300...hele raku ....uplně Tě vidim :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:




Obrázek
auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy http://www.funradio.fr/playfun,
ned říj 18, 2020 12:57 am

Prouza88
Příspěvky: 3869
Registrován: pon bře 30, 2009 3:29 pm
Bydliště: Znojmo

Re: Prouza88

Příspěvek

Mates180: To mě právě neznáš :mrgreen:

Jedu..
Zelená? No proto!
5..
4..
3..
Oranžová? No to áni nezkoušej..
2.....
1............
Červená? Stejně bych to neubrzdil :mrgreen:


:think: Teď sem to psal někde tady vedle, značení má být jasné, jednoznačné a taky zavčas umístěné :wink:
Give me a minute and i'm good, if i've got an hour, im great.You give me six months, i'm unbeatable.
ned říj 18, 2020 6:59 am

jose rabano
Příspěvky: 4220
Registrován: ned pro 02, 2018 8:31 am

Re: Prouza88

Příspěvek

Pred Bohumin od D.lutyn postavily semafor pro chodce.v lese,nikde nic.jak jedes 51kmh skoci tam hned cervena.je tam asi ctvrt roku.realita dnes?postavil jsem se na zastavku co je dal a koukal.polske sklopky co tam pendluji pro pisek ani tempomat nevypinaj.90kmh,cervena.jebat.prece nebude brzdit na fajne rovince.kolikrat i 4 za sebou z jedne firmy.a co je na tom uplne nejlepsi,ja jedu domu z prace osobakem,50,at nemusim zastavovat,a ty hovada jak proleti v protismeru to prepnou na cervenou i nam..masakr co se deje.policajta nepotkas,chrapou v novem supu pod D1 u cisticky vody
ned říj 18, 2020 10:11 am

Prouza88
Příspěvky: 3869
Registrován: pon bře 30, 2009 3:29 pm
Bydliště: Znojmo

Re: Prouza88

Příspěvek

No jo, to mě míní taky trefit když to udělaj :wall: A taky na přechodu.. Já stojím a ostatní jedou :roll:
Give me a minute and i'm good, if i've got an hour, im great.You give me six months, i'm unbeatable.
ned říj 18, 2020 10:35 am

Prouza88
Příspěvky: 3869
Registrován: pon bře 30, 2009 3:29 pm
Bydliště: Znojmo

Re: Prouza88

Příspěvek

Tak dnes se potvrdili mé nejhorší obavy, ohledně kabeláže ve Volvu :think: Dělal sem dodatečně kostru z 25mm² kabelu a kratší, tak sem oholil jejich gábl co mi zbyl..

Obrázek
Jak je to tam pomačkaný, tak sem to změřil na 5x2mm a tedy 10mm² průřez.. tak pane kolego ikdyby zázrakem tam dali 12mm² a já se uměřil, tak 16mm² tam není ani omylem a ty proudy a pokles napětí budou asi někde jinde :think:
Oproti mé "pětadvacce" je ten kábl poloviční :think:
Obrázek
Give me a minute and i'm good, if i've got an hour, im great.You give me six months, i'm unbeatable.
ned říj 18, 2020 10:46 am

jose rabano
Příspěvky: 4220
Registrován: ned pro 02, 2018 8:31 am

Re: Prouza88

Příspěvek

A ja ted startoval polaka vedle s novou slipkou s450.mi to vysvetli.veteraliner,nejhorsi auto na strum na svete.jo v noci nejhajcuji,nebyla ani nula.
ned říj 18, 2020 11:32 am

153
Příspěvky: 577
Registrován: stř led 24, 2018 1:42 pm

Re: Prouza88

Příspěvek

Prouza
Já, při těch výpočtech vycházel z údajů, které jsi sem dal a já svým chápáním pochopil.
Kabely jsou dělané podle nějakých norem, které určují jejich dimenzi. Dělají se kabely v řadě ..... 2,5 mm2, 4 mm2, 6mm2, 10 mm2, 16mm2.......
Nevím, že by někdo dělal 12 mm2, ale možné to je, dnes v době úspor se dělá vše nadoraz, tak si někdo třeba nechá takové kabely vyrobit.
Kabel Cu 10 mm2 určitě bez problému přenese 60 A a bude se hřát jen minimálně a i napěťové ztráty tam budou minimální.
Vezmi to selským rozumem, příklad z Tvého domu. Zásuvky máš nataženy kabelem Cu 2,5 mm2 (až deset zásuvek v okruhu) a okruh je jištěn jističem 16 A. Délka vodičů v okruhu, klidně i 20 m.
To je 6,4 A na mm2. 10 mm2 kabel tedy musí bezpečně přenést 60 A. Určitě normy nejsou postaveny tak, aby při přenosu v domácnosti se Ti hřály kabely nebo tam byly nějaké zásadní napěťové úbytky.
Desetimilimetrový kabel na tu mikrovlnku nepochybně stačí, otázkou zůstává, co všechno je na něj napojeno, kromě té mikrovlnky....
Vezmi klešťák a změř kolik tam teče. Změř úbytek napětí na konci kabelu při obvyklém zatížení. Já bych se nebál toho kabelu, ale spíš těch přechodových odporů na různých spojích. Přece je to jen starší auto a oxidace může už někde působit a už i některý spoj může být uvolněný.....
Nebo to natáhni z toho startéru.
ned říj 18, 2020 12:29 pm

Prouza88
Příspěvky: 3869
Registrován: pon bře 30, 2009 3:29 pm
Bydliště: Znojmo

Re: Prouza88

Příspěvek

No říkám 16ka tam není a 10ka mě přide málo no :think: Tahat další káble nebudu..

Ty zásuvky doma sou na jednom okruhu(tedy jistič-zásuvky), ale od jističe k zásuvce vede(alespoň u mě) ke každé zvlášť kabel cyky 3Jx2,5mm².. Ne teda celá místnost na jednom káblu.l :idea: Já jen nže 16A na 2,5ce bude něco jiného než 64A na 10ce, už jen skrz to napětí a pokles..
No víc už tomu nepomůžu, já mám káble jak hrom :think:
Give me a minute and i'm good, if i've got an hour, im great.You give me six months, i'm unbeatable.
ned říj 18, 2020 12:49 pm

153
Příspěvky: 577
Registrován: stř led 24, 2018 1:42 pm

Re: Prouza88

Příspěvek

Je, možné, že to máš natahané hvězdicově. Ale obvykle se tahá do okruhu více zásuvek, solo bývá jen pračka, myčka nebo něco, co má velký odběr. A dělá se to třeba tak, že se tahá třeba ve třech místnostech polovina a druhá půlka je zase jiný okruh. A stejně si myslím, že nemáš každou zásuvku zvlášť jištěnou (krom toho, co jsem psal výše) a i kdyby, tak i jedna zásuvka stejně přenese 16 A tak je úplně jedno, jestli tam je jedna nebo více. Furt je to okruh, kde drát má 2,5 mm2 a je to jištěné 16 A, a teče tam 6,4 A na mm2 při plném zatížení. Nevěřím tomu, že to máš doma co zásuvka, to jistič......

Nevím jaký je rozdíl, jestli desítkou teče 64 A a dvaapůlkou 16A. Všude teče 6,4 A na mm2 průřezu. Ale já jsem se to učil v letech ...... už je to dávno. Třeba se to za ty desetiletí nějak změnilo, ale nevím co by se mohlo změnit. Ampér je stále ampér, i mm2 je stále mm2 a měď také zůstala mědí, tedy pokud to měď vůbec je.
ned říj 18, 2020 1:16 pm

Odpovědět

Zpět na „Uživatelská sekce“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 hostů